Select Page

Tunnit & lajit

TANSSITUNNIT

TANSSILIIKUNTA JA LATINALAISTANSSIT

Näissä lajeissa ei vauhti lopu, eikä tylsyydelle ole tilaa! Voit valita itsellesi sopivan tyylin laajasta valikomastamme. Reggaetonissa keinutaan Karibian rytmeissä ja vyötärö kapenee, kun lanne liikkuu. Salsassa pääset lattarirytmien vietäväksi ja opit perusaskelten lisäksi myös käsienlinjaukset ja tyylittelyn. Latino mix sekoittaa eri latinalaistanssityylejä, jotka käyttävät samantyyppistä liikemateriaalia, askelikkoja ja rytmiikkaa. Esimerkiksi kilpatanssissa käytetyt vakioidut askelikot, kuten cucaracha, botafogo ja volta ovat yleisesti käytössä lähes kaikissa latinalaistanssityyleissä.

TANKOAKROBATIA JA ILMA-AKROBATIA

Tankoakrobatia (pole fit) on tankotanssista kehittynyt laji, jossa tehdään temppuja tangolla. Laji vaatii hyvää corea ja ylävartalon voimaa. Temppujen ohella harjoitellaan lattiatekniikkaa ja tanssillisuutta. Tankotanssi tukee hyvin tanssiharrastusta ja toisinpäin. Tästä lajista pitävät myös lapset. Uudet taidot ja temppujen oppiminen kannustavat lapsia harjoitteluun ja kunto kasvaa huomaamatta. Meillä pääset myös treenaamaan omatoimisesti tunneilla harjoiteltuja temppuja pole fit vapaatreeneissä.

Performing arts

Performing Art –kategoria sisältää mm. showtanssin, jazztanssin, nykytanssin ja modernintanssin. Jokaisessa lajissa on ominainainen muista erottuva tekniikka mutta lajit risteävät keskenään myös paljon. Esimerkiksi nykyään käytetään paljon jazzin ja nykytanssin perustekniikoita yhdistelmänä lyrical jazz tunneilla ja showtanssin, streetin ja jazzin yhdistelmiä commercial jazz tunneilla.

Kuten nimikin kuvaa, kaikki lajit ovat esittäviä tansseja, jolloin myös tanssijan eleillä, ilmeillä ja yleisellä fiiliksellä on oma osuutensa koreografioissa.

Tunneilla opetellaan lajien tekniikoita, kuten aktiivista notkeutta (esim. jalanheitot ja pidot), hyppyjä (esim. spagaattihyppy ja sivuhyppy), erilaisia pyörähdyksiä ja piruetteja sekä lattiatekniikkaa.

Kaikentasoisia tunteja. kaikille.

Tanssikoulumme tarjoaa monipuolisen valikoiman korkealaatuisia tanssitunteja vasta-alkajista jo useita vuosia tanssineille. Jokaikinen – ikään, osaamiseen, kokoon tai sukupuoleen katsomatta – on tervetullut liittymään liikkeeseen.

Acro Dance

Kenelle: Yli 10-vuotiaille, akrobatiaa ennestään osaaville.

Tunnin keskiössä: Erilaiset temput ja niiden tekniikat.

Tavoitteet: Uusien akro-temppujen oppiminen.

BALETTI

Tunnin kuvaus: Balettitunneilla harjoitellaan baletin perusliikkeitä tangossa, keskilattialla ja tilassa liikkuen. Baletti auttaa kehittämään kehon oikeita linjauksia ja hallintaa, jalkojen aukikiertoa, hyvää ryhtiä, tasapainoa, koordinaatiota sekä tanssillisuutta ja musikaalisuutta. Balettitunteihin kuuluu myös tasosta riippuen pointe- eli kärkitossutekniikkaa ja lattiatankoharjoitteita.

Kenelle: Baletti 1 on suunnattu yli 8-vuotiaille, aloittelijoille ja balettia noin vuoden harrastaneille.

Baletti 2-3 on suunnattu yli 13-vuotiaille edistyneemmille oppilaille, jotka ovat harrastaneet balettia vähintään 2-3 vuotta.

Tunnin keskiössä: Tanko- ja keskilattiaharjoitteet, tilassa liikkuvat sarjat sekä balettikoreografiat ja -variaatiot, kärkitossuharjoitteet.

Tavoitteet: Kehon puhtaat linjaukset ja kehonhallinnan parantuminen, baletin perusliikkeiden ja liikesanaston oppiminen, voiman ja liikkuvuuden lisääminen, pyörimistekniikka, ponnistusvoima, koordinaatiokyky, eri liikelaatujen hahmottaminen, musikaalisuus.

BODY CARE

Body Care tunnilla huolletaan kehoa monipuolisesti yhdistellen aktiivisia venytyksiä ja foam roller tekniikoita. Tunnin tavoitteena on parantaa koko kehon toiminnallisuutta aktivoiden syviä lihaksia, parantaen ryhtiä ja liikkuvuutta. Tunti sopii kaikille lähtötasosta riippumatta joko palauttavaksi harjoitteeksi tai hyvän olon lisäämiseen. Tunnilla työskennellään aktiivisesti lantion, selän ja hartia-alueen kipujen lievittämiseksi.

Ohjaaja:
Terhi Lahtinen
Auktorisoitu Personal Trainer
Kamppailulajivalmentaja
Taekwondo 1dan (liikesarjojen moninkertainen SM-mitalisti, PM-3, EM-5)
Esiintyvä / kilpaileva tanssija

Burleskitanssi

Burleskitanssi on tanssillista liikuntaa, joka ammentaa tyylinsä burleskin historian liikekielestä. Tuntiin sisältyy lämmittely, tekniikkaa, koreografiaa, kehonhallintaa ja -huoltoa. Lisäksi mausteina on tasosta riippuen pieniä kehollisia improvisaatioharjoituksia sekä ilmaisua. Burleskitanssi sopii kaikille tavallisille ja epätavallisille liikunnasta ja kehollisuudesta kiinnostuneille ihmisille ikään ja kokoon katsomatta; tunti kehittää kuntoa, tanssitaitoa ja ilmaisukykyä. Hikoillaan, sheikataan, pidetään hauskaa ja saadaan samalla tiukkuutta keskivartalokorsettiin ja iloa olemukseen! Burleskitanssi ei ole sama kuin lavalla nähtävä esittävä laji. Esittävään burleskiin kuuluu olennaisena osana luova striptease jota ei tunneilla tehdä. Burleskitanssin tavoitteena on lisätä tietoutta burleskista, opettaa harrastajat löytämään ilo omasta kehosta sellaisena kuin se on, kehittää lihaskuntoa, tasapainoa, kehonhallintaa ja ilmaisua. Tunneille et tarvitse korkokenkiä tai korsettia, tule vaatteissa joissa on mukava liikkua!

Cardio dance
commercial jazz

Tunnin kuvaus: Alussa tunnilla lämmitellään ja venytellään. Suurin osa tunnista tehdään sarjaa, joka vaihtuu 2-3 viikon välein.

Kenelle: Tanssijoille jotka haluavat hauskan tanssitunnin, jossa fiilistellään hyvää musiikkia ja meneviä koreografioita.

Tunnin keskiössä: Sarjojen oppiminen ja esiintyminen, rentoa meininkiä unohtamatta.

Tavoitteet: Sarjojen nopea oppiminen, esiintyminen ja eläytyminen eri tavoin.

Dancehall

Avoimen tason tanssillinen tunti, jonka juuret juontavat Jamaikalaiseen katutanssiin. Tunneilla rakennetaan helpohkoja vauhdikkaita koreografioita. Tekniikka jää tässä tuntikonseptissa vähemmälle ja tunneilla pääosin haetaan jokaisen omaa tyyliä liikkua.

Dancemix

Dancemix tunnit sopivat kaikentasoisille nuorille tanssijoille, jotka haluavat kokeilla eri lajeja ja tyylejä tai etsivät vielä omaa lajiaan. Tunneilla opetellaan lyhyitä koreografioita ja meininki on aina rento ja positiivinen.

BARRE

Liikuntalaji jossa yhdistyvät baletti, pilates, jooga ja lihaskuntoharjoittelu. Barre on turvallinen ja matalasykkeinen laji. Lisää joustavuutta sekä kehittää tasapainoa ja lihaskestävyyttä. Sopii kaikille. Opettaja on sertifioitu Barre- ohjaaja.

fit pole

Fitpole Start
Tunti on tarkoitettu ensikertalaisille ja vasta-alkajille. Tällä tunnilla perehdymme tanko-otteisiin ja turvalliseen tankotekniikkaan. Peruspyörähdyksien lisäksi opit seisomaan ja istumaan tangolla. Pääset myös kokeilemaan ohjaajan avustuksella ensimmäisiä inversioliikkeitä, eli olemaan tangolla pää alaspäin. Aloittamiseen et tarvitse aikaisempaa liikuntataustaa!

Fitpole 1 (Alkeistaso)
Aloittelijoille soveltuvalla tunnilla jatkamme tankotanssin perusliikkeiden ja pyörähdysten harjoittelua. Tunnilla perehdymme myös moniin uusiin liikkeisiin. Tutustumme keskeisiin inversioliikkeisiin, helppoihin pitoihin sekä keräämme voimaa ja notkeutta seuraaville tasoille.

Fitpole 2 (keskitaso)
Tälle tunnille voit siirtyä, kun hallitset Fitpole 1 tason liikkeet. Tunnilla harjoittelemme tankotekniikkaa, liikkeiden yhdistämistä sekä kehitämme vartalon liikkuvuutta. Tunti sisältää paljon liikkeitä ylösalaisin sekä yhdistettyjä liikkeitä ja vaativampia pyörähdyssarjoja.

Fitpole 3 (vaativa taso)
Haastavampi tankotunti, joka vaatii hyvää kehonhallintaa ja tekniikkaa.
Tunnin valikoimaan kuuluvat pidemmät liikesarjat ja taitojen sekä voiman kehittäminen aiemmin opitun pohjalta. Tunnilla opettelemme haasteellisempia liikeyhdistelmiä sekä notkeutta vaativia liikkeitä.

OpenFactory (Open pole)
OpenFactory vapaalla treeniajalla saat harjoitella itsenäisesti tangolla ja ilma-akrobatia välineillä. Ennen OpenFactoryyn osallistumista olisi hyvä käydä muutaman kerran ohjatuilla tunneilla.

heels

Tunnin kuvaus: Alkulämmittely ilman korkkareita sisältää koordinaatio ja vartalonkäyttoharjoitteita. Suurin osa tunnista keskitytään kävelyharjoitteisiin sekä sarjan opetteluun korkkarit jalassa.

Kenelle: Ryhmät aikuisille sekä yli 16 vuotiaille. Tunti sinulle joka haluat oppia tanssimaan, kävelemään ja olemaan luonteva ja varma korkkarit jalassa. Mitä korkeammat korot, sen paremmat!

Tunnin keskiössä: Sarjojen oppiminen ja toteuttaminen korkokengät jalassa. Tukilihasten, ryhdin ja tasapainon kehittyminen. Naisellisen liikekielen löytäminen, ryhdikäs ja rento korkokengillä liikkuminen. Hauskanpito.

Tavoitteet: Saada itsevarmuutta ja ylväyttä jokaiseen tanssijaan.

jumps&turns

Tekniikkatunti jossa keskitytään harjoittelemaan hyppytekniikkaa ja lisäämään hyppyihin tarvittavaa voimaa. Tunneilla myös hiotaan tasapainoa, keskustaa, hallintaa jotka auttavat pyörimisissä ja pirueteissa.

Ladies style salsa

Tunnilla harjoitellaan salsan perusaskelia johon lisätään naisten Salsaan sopivaa tyylittelyä kuten pään ja lantion liikkeitä. Myös käsien käyttö ja linjaukset ovat keskiössä tällä tunnilla.

lastentanssi

Tunnilla keskitytään lastentanssin peruselementteihin kuten oman kehon ja tilan hahmottamiseen sekä sosiaalisuuteen. Tunnilla tehtävät harjoitteet ovat kuin leikinomaista tanssia. Tunneilla perehdytään tanssitekniikan alkeisiin ja tavoitteena on omaksua yksinkertaisia eri lajeille ominaisia liikelaatuja.

latino mix

Tunnilla harjoitellaan eri latinalaistanssityylejä kuten merenque, Bachata, Samba, Cumbia, Latin pop ja mambo. Näiden tyylien vaihtuva rytmiikka yhdistettynä vartalon hallintaan tekee tästä tunnista hauskan ja vaihtelevan. Tunneilla keskitytään myös esiintymiseen.

lyrical jazz

Tunnin kuvaus: Vaativa 30 min alkulämmittely, jonka jälkeen tehdään 30 min tekniikkaharjoituksia. Loppuosa tunnista harjoitellaan koreografiaa nopealla tempolla.

Kenelle: Tanssijoille jotka haluavat treenata kovaa ja tavoitteellisesti

Tunnin keskiössä: Kunnon kohotus, hyppy ja piruettitekniikoiden harjoittelu sekä uusien tekniikoiden toteutus koreografioissa.

Tavoitteet: Kehittyä tanssijana teknisesti ja ilmaisullisesti

NYKYTANSSI

Tunnin kuvaus: Tunti koostuu omaa kehoa kuuntelevasta ja havainnoivasta alkulämmittelystä, tilassa liikkuvista, kehon spiraaleita avaavista rullausharjoitteista, raajojen painoa ja keskustan voimankäyttöä tutkivista swing- ja painonsiirtoharjoitteista, hyppysarjoja ja tanssisarjaa unohtamatta. Tunnilla tutustutaan ajoittain myös improvisaatioharjoitteisiin. Tunti on sisällöltään osittain rauhallinen ja tutkiva, mutta myös energinen ja räjähtävää menoa vaativa.

Kenelle: Tanssia (tai muuta oman kehon havainnointia vaativaa liikuntaa) aiemmin harrastaneille

Tunnin keskiössä: Kehon keskustan ja oman painon käyttö voimanlähteenä liikkeessä, sekä maadoittunut kehonhallinta. Havainnoinnin ja liikkumisen yhteyden, sekä hengityksen ja tanssimisen suhteen tutkiminen. Oman kehon kunnioittaminen ja ymmärtäminen. Tanssiminen 🙂

Tavoitteet: Tietoisen liikkeen löytäminen, koko oman kehon hahmottaminen liikkeessä. Hengityksen ja tanssimisen yhteyden löytäminen. Erilaisten liikelaatujen hahmottaminen ja havaintojen sanallistaminen. Yhdessä tanssiminen ja tanssimisesta nauttiminen.

Ryhmät: yli 13-vuotiaat,

REGGAETON

Reggaetón tanssi on yksi suosituimmista tanssilajeista latinalaisessa maailmassa ja nyt myös Suomessa.  Latinomaissa tätä tanssia tanssivat pääosin nuoret, mutta meillä Suomessa ja Lahdessa tätä tuntia harrastavat kaiken ikäiset, sillä olemmehan virkeämpiä ja hyväkuntoisempia kypsempänäkin verraten latinomaiden kypsempiin henkilöihin. Hyvä Suomi!.
Reggaeton musiikki on rytmikästä ja tanssissa yhdistyy monia erilaisia musiikinlajeja.  Musiikki/tanssi voi sisältää sekoitusta tai osia reggaesta, hip, hopista, salsasta, afrosta ym.
Tanssina reggaeton tempaisee mukaansa moninaisella vartalonkäytöllään ja intensiteetillään ja harjoittelemalla näitä liikkeitä tunneilla huomaa ennen pitkää vartalonsa taipuvan mitä moninaisempiin asentoihin, vaikka ei sitä ensi tuntumalta uskoisi.

Näille perustason ja myös keskitason tunneille voi rohkeasti tulla myös aloittelijatkin heti kauden alussa  – tosin esim hip hopin, showtanssin tms, vauhdikkaan tanssilajin aikaisemmasta harrastuksesta on hyötyä päästäkseen helpommin mukaan rytmiin myös keskitason tunneille – valinta on sinun 🙂 

perustason 
tunneilla harjoitetaan enemmän tekniikkaa ja tehdään korkeintaan hyvin pieni koreografia kauden edetessä,  mutta  moni uusi asiakas on päässyt keskitason tuntien rytmiin mukaan nopeasti. 

Tule kokeilemaan eri reggaetonien tyyliä / tasoa ja valitse omasi tai tanssi kaikilla tunneilla saadaksesi todella monipuolista opetusta. Kauden alussa siis opettajien tunneilla lähdetään hieman rauhallisemmalla tahdilla.

REGGAETON BOOTY

Avoimen tason tunti, joka on fuusio Väli-Amerikkalaisesta reggaetónista sekä twerkistä. Liikkeiden painopiste on keski- ja alavartalossa. Tunneilla tehdään tekniikkaa sekä koreografioita.

Salsa

Salsa on alunperin Kuubasta kotoisin oleva paritanssi. Salsan liikkeet ja kuviot perustuvat 1920-luvun kuubalaiseen soniin, joka on saanut rytminsä ja tyylinsä kuuluisasta son cubanosta. Son cubano syntyi Itä-Kuubassa, Orienten maakunnassa 1800-luvun lopulla. Salsa onkin afrikkalaisen ja eurooppalaisen tanssi- ja musiikkikulttuurin kohtauspiste. Tänä päivänä salsa on kehittynyt moniin eri tyylisuuntiin, ja siihen on sekoittunut niin latinalaisamerikkalaisia kuin länsimaisia vaikutteita.
Salsaa tanssitaan tunneilla soolonakin.

1. Salsa soolo keskitaso  

Tälle tunnille voi osallistua hyvin, jos on salsan alkeet hallinnassa.

2. Parisalsa 

 Parisalsa keskitaso

Tälle tunnille voivat osallistua kaikki, jotka ovat käyneet Muevella tai muualla parisalsan alkeekurssin tai alkeet tunteja.

 

Parisalsa jatkotaso
Nämä tunnit on suunnattu edistyneille (jatkotaso), joilla on jo perustaso ja tekniikkaa hallinnassa. Tunnin tempo on nopeampi ja siellä opetellaan koreografioita ja vientejä.

satutanssi

Lasten satutanssitunneilla tanssia lähestytään tarinankerronnan ja leikkien sekä rytmiharjoitusten kautta. Tunti on loistava lapsen musikaalisuuden, mielikuvituksen ja koordinaatiokyvyn kehitykseen.

ORIENTAL

Kauniita käsiliikkeitä, hauskoja askelkuvioita, lantion ja rintakehän avaavia liikkeitä. Joskus lumoavaa ja naisellista, välillä iloista ja energista.

Tunnin rakenne: alkuun lämmitelyosio, tekniikka- ja kuntoharjoitukset, helppo ja hauska loppusarja plus venyttely.

Avoin taso on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole tanssikokemusta, sekä heille, jotka ovat tanssineet aiemminkin ja haluavat kerrata perustekniikkaa.

Jatkotaso on tarkoitettu niille, jotka ovat harrastaneet tanssilajia aikaisemmin. Vähintään vuosi joko perinteistä tai tribal fusion tyyliä. Tässä ryhmässä on mahdollista esiintyä. Koreografian tyylit voivat vaihdella perinteisen ja fuusion väliltä.

Street

Jatkotaso yli 13:
Tällä tunnilla syvennytään street tanssin eri mahdollisuuksiin ja lajin eri tyyleihin. Tanssissa asenne on kaiken avain, joten sitä tulemme tunneilla työstämään. Kuitenkin hyvä ilmapiiri tekee tunneista aina paljon hauskempia, joten pidetään hyvä fiilis tunneilla yllä. Tunti on suunnattu opiskelijoille, jotka ovat lajia mahdollisesti ennen harrastaneet ja haluavat viedä taitonsa aivan uudelle tasolle.

Alkeet yli 12:
Tällä tunnilla pyritään kokeilemaan lajin eri tyylejä ja niiden pääpiirteitä. Tuntien tarkoituksena on kokeilla uutta ja oppia. Hyvä ilmapiiri tekee myös oppimisestakin hauskempaa, joten sitä tulemme pitämään tunneilla aina yllä. Tunti on suunnattu opiskelijoille, jotka eivät ole/ovat vähän lajia harrastaneet ja tahtovat oppia uutta.

Alkeet alle 12:
Tällä tunnilla tutustumme street tanssin maailmaan. Tunneilla tulemme kokeilemaan muutamia lajin eri tyyleja sekä pitämään hauska ja motivoitunut ilmapiiri yllä. Halu oppia uutta on tanssissa tärkeitä niin oppilaalle kuin opettajalle! Tunti on suunnattu pääosin opiskelijoille, jotka eivät ennen kyseistä lajia ole kokeilleet.

Tavoitteellinen venyttely

Tunnin kuvaus: Alkulammittelystä alkaen kaikki harjoitteet tukevat ja auttavat venytyksiä. Tunneilla kehitetään myös lihaksia ja voimaa, jotta notkeudesta saadaan aktiivista, käytettävää notkeutta. Jokainen tekee tunnilla oman tasonsa mukaan ja liikkeet ovat muokattavissa kaikille tasoille sopiviksi.

Kenelle: Tanssijoille jotka haluavat kehittää venyvyyttään.

Tunnin keskiössä: Koko vartalon venyttäminen aktiivisten, dynaamisten ja passiivisten venytysten avulla.

Tavoitteet: Kehittaa koko vartalon venyvyyttä ja hallintaa, jotta saadaan suoritettua haasteellisempia liikkeitä kuten spagaattipiruetti, pystyvaaka, neulansilmä jne.

TWERK

Urbaani tanssilaji, jonka painopiste on alavartalon liikkeissä. Tyyli vaihtelee sensuellista astetta rankempaan meininkiin. Ruutin tunneilla tanssitaan urbaanin hip hopin ja trapin tahtiin. Tunneilla tehdään paljon tekniikkaa sekä liikutaan usein lattiatasolla. Polvisuojien sekä sisäkenkien käyttö on suositeltavaa. Shortsit jalassa on myös helpompi twerkata.

FAQ

Miten ilmoittaudun tunneille?

Tunneille voi ilmottatutua nettisivujen kautta täyttämällä sähköisen asiakastietolomakkeen.

Miten maksan tunneista?

Tarjoamme maksuvaihtoehtoina kertamaksun, joka maksetaan aina ennen tuntia ja 10x kortin, jonka voi ostaa koulun myyntitiskiltä. Halvin vaihtoehto on kausimaksu, josta lähetetään lasku sähköpostiin. Voit valita maksuvaihtoehdon ilmoittautumisen yhteydessä.

MITÄ, JOS EN PÄÄSE TUNNEILLE?

Jos sinulle on kausimaksu, voit käydä korvaamassa tunnin toisella vastaavalla tunnilla.

Kuinka kauan 10x kortti on voimassa?

Kortti on voimassa 4 kk ostohetkestä lähtien.

Minkälainen varustus tunneilla kannattaa olla?

Suosittelemme pukeutumaan vaatteisiin, joissa on helppo liikkua. Baletti- ja Jazz- tunneille suosittelemme vartalonmÿötäistä asua. Street- ja Dancemix-tunneille suosittelemme sisälenkkareita. Lisäksi mukaan kannattaa ottaa juomapullo ja pieni pyyhe.

Miten tunnit on hinnoiteltu?

Tunnit ovat kolmessa kategoriassa.

Tanssiliikunta: Entisen Mueven lattaritunnit, joille voi jokainen tulla mukaan

Tanssitunnit: Entisen HC2.0:n tunnit, joilla ohjaus on yksilöllistä ja tavoitteellista.

Polefit tankoakrobatia: Kaikki polefit- ja ilma-akrobatiatunnit, joilla harjoitellaan lajeja turvallisesti ammattitaitoisten ohjaajien kanssa.

Work

Feel.the.flow

RIiOT

AVOINNA

Maanantai-Perjantai: 16:00 – 21:00

Lauantai: 12:00 – 15:00

Sunnuntai: 12:00 – 15:00

valitse omasi